De omgeving

De omgeving

Voor wie niet in de toekomst kijkt…. Is het verdriet vaak dichtbij.

  • Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan.
  • Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis!
  • Kies een baan waarvan je houdt en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.
  • Alles heeft z’n schoonheid, alleen ziet niet iedereen dat altijd.

Het is mooi als je deze inspirerende regels leest en je het gevoel krijgt dat het je beweegt om anders naar de alledaagse dingen te kijken. Je neemt je voor deze inspiratie tot leidraad te nemen voor alles wat je doet.

En toch…. Vaak ben je de volgende dag deze inspiratie al weer kwijt….. Hoe komt het toch dat we zo snel dit ‘Hogere’ gevoel alweer loslaten?? De beslommeringen van de dag? Zaken die gebeuren, ervaringen die niet zo snel in het ideale plaatje passen, op je werk, in je privé, in je relatie, of… doordat je misschien te snel, je laat inspireren zonder daarbij het denken en doen tot een vast onderdeel van je leven te maken.

In een maatschappij waarin we elke dag ‘gebrainwasht’ worden is het moeilijk om te bepalen welke gedachten van jezelf zijn en welk aangeleerd gedrag je aanzet tot wat ‘Sociaal wenselijk’ is.

We weten allemaal dat opvoeding en invloeden en mogelijkheden van de tijd waarin je geboren bent, voor een groot deel je denken bepaalt. Denk alleen maar aan muziek. Tijdsbeelden van andere generaties tot je nemen helpt je je wereld te vergroten. Het begrijpen en accepteren van verandering ligt daaraan ten grondslag.

Kennis en (on)mogelijkheden met anderen delen helpt je om je visie en tenslotte ook je missie in het leven en je werk te bepalen.

Als je weet wat je wil en als je ervaart wat dat betekent, zul je alle bovenstaande wijsheden tot onderdeel van je denken en dus je leven, maken.

Mocht je struikelen en weer opstaan, laat dat dan je grootste overwinning zijn.

Het IKK helpt je daarbij, samen met anderen!!!!

Kees de Bruin.

IKK Seminars 2022

16 t/m 22 januari

Stichting IKK Seminars

Vissersburen 80
8531 ED Lemmer

Kees +31 6 538 36 203
Antoine +31 6 532 02 429

Inschrijven

IKK Seminars 16 - 22 januari 2022

Aanmelden

Gewenste kamertype

14 + 8 =

Bij inschrijving dient gelijktijdig een aanbetaling voldaan te worden van €250,00. Het restantbedrag dient vóór 1 december ontvangen te zijn op rekeningnummer NL58ABNA 0508594669 t.n.v. Stichting IKK, o.v.v. Uw bedrijfsnaam, het aantal deelnemende personen en de kamerkeuze. Na ontvangst van de betalingen wordt een factuur gezonden.

Inbegrepen zijn de seminarkosten, ontbijt en vijfgangen diner, gedurende het seminar. Wij wijzen erop dat een reservering pas vaststaat op het moment dat inschrijfformulier en inschrijfgelden door ons zijn ontvangen.